Ιατρικά νέα

Βελονισμός & οφέλη

βελονισμός ολιστική ιατρική σερρες

Βελονισμός - Ιστορία

Ο βελονισμός ξεκίνησε από την Άπω Ανατολή πριν από χιλιάδες χρόνια. Αποτελεί έναν πλήρη οδηγό, που εστιάζει στη διόρθωση των ανισορροπιών της ενέργειας στο σώμα και έχει πολλά σχετικά οφέλη. Τα οφέλη του βελονισμού συνδέονται με την ικανότητά του να εξισορροπεί τη ροή της ενέργειας ή το «τσι», γνωστό και ως η ζωτική δύναμη της ζωής ενός ατόμου σε όλο το σώμα.
Με την εισαγωγή μικροσκοπικών βελονών σε συγκεκριμένα σημεία πίεσης του σώματος, λέγεται ότι επαναφέρει τη ροή ενέργειας στη σωστή ισορροπία, ανακουφίζοντας έτσι τον πόνο και προάγοντας την αίσθηση της ευεξίας.

Η χρήση του βελονισμού για τον έλεγχο του πόνου στις Ηνωμένες Πολιτείες χρονολογείται πριν από αρκετές δεκαετίες. Το 1973, ο βελονισμός εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων των ΗΠΑ ως εκπιπτόμενη ιατρική δαπάνη.
Αρκετά χρόνια αργότερα, μια Έρευνα Εθνικής Συνέντευξης, αποκάλυψε ότι ο βελονισμός γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την έρευνα διαπίστωσαν ότι το 6% των Αμερικανών χρησιμοποιούν ή έχουν χρησιμοποιήσει βελονισμό. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε πάνω από 14 εκατομμύρια χρήστες, από 8 εκατομμύρια που ήταν το 2002.

Το μέλλον του βελονισμού

Το μέλλον του βελονισμού είναι πολλά υποσχόμενο καθώς η συμβατική ιατρική τον αναγνωρίζει ως σημαντική θεραπεία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υποστηρίζει ήδη τη χρήση του βελονισμού για δεκάδες καταστάσεις και δημοσίευσε μια έκθεση το 2003 με τίτλο Acupuncture: Review and Analysis of Reports on Controlled Clinical Trials.