ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ

Μια δυναμική μέθοδος που δίνει την δυνατότητα ολοκληρωμένης διαγνωστικής αξιολόγησης και θεραπείας, δομικών-μηχανικών, βιοχημικών και ψυχολογικών παραμέτρων της παθολογίας ενός ασθενούς. Εφαρμόζεται σε πληθώρα μυοσκελετικών παθήσεων, όπως:

  • Αθλητικές κακώσεις
  • Αυχενικό σύνδρομο
  • Κακώσεις νωτιαίου μυελού
  • Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
  • Οστεοαρθρίτιδα γονάτων
  • Οσφυαλγία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σύμφωνα με το Διεθνές Κολέγιο Εφαρμοσμένης Κινησιολογίας, η θεραπεία βασίζεται σε αρχές της χειροπρακτικής και ορίζει τον χειρωνακτικό χειρισμό της σπονδυλικής στήλης, των άκρων και των κρανιακών οστών, σαν την δομική βάση όλων των διαδικασιών της.

Χρησιμοποιεί το μυϊκό τεστ των περισσοτέρων μυών του σώματος ως μέσο νευρομυϊκής επικοινωνίας και αξιολόγησης, διευκολύνοντας τον θεραπευτή να βρει τα αίτια της νόσου και την πιο αποτελεσματική θεραπεία της . Κατά αυτόν τον τρόπο, με απλούς και νευρολογικά στοχευμένους χειρισμούς μπορούν να διορθωθούν μηχανικά προβλήματα μυών, αρθρώσεων και σπονδυλικής στήλης με απαράμιλλη ταχύτητα και ακρίβεια.

Βιοχημικές και ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές

Όσον αφορά τις βιοχημικές και ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές ,μέσω του μυϊκού τεστ μπορούν να αξιολογηθούν τα βαθύτερα αίτια τους και να εξατομικευθεί η θεραπεία τους μέσω προηγμένων σκευασμάτων φυσικής θεραπείας που «επαναπρογραμματίζουν» το κεντρικό νευρικό σύστημα υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την λειτουργία όλων των συστημάτων ρύθμισης όπως πεπτικό, ανοσοποιητικό, ορμονικό, αποτοξίνωση ήπατος και μεταβολισμό σακχάρου .