μεσοθεραπεία πόνου παπαδοπουλου μαρια

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΝΟΥ

Είναι η θεραπευτική τεχνική κατά την οποία γίνεται έγχυση ενεργών δραστικών φαρμακευτικών ουσιών στα ανώτερα στρώματα της επιφάνειας του δέρματος.

  • Οσφυαλγία
  • Αθλητικές κακώσεις
  • Τενοντίτιδες
  • Μυοσκελετικά προβλήματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πρόκειται ουσιαστικά για μια σειρά “μικροενέσεων”, κατά την οποία φαρμακευτικές ουσίες με αναλγητικήαντιφλεγμονώδη και μυοχαλαρωτική δράση, εγχύονται κάτω από την επιδερμίδα με τη βοήθεια μικρών και λεπτών βελονών.

Συνήθως απαιτούνται 4-8 συνεδρίες, αρχικά με συχνότητα μια φορά την εβδομάδα και στη συνέχεια και ανάλογα με την ανταπόκριση του ασθενή σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα.

Η Μεσοθεραπεία έχει ως αποτέλεσμα την πιο αργή διάχυση και κατά συνέπεια την πιο μακρόχρονη δράση των φαρμάκων σε τοπικό επίπεδο και στους ιστούς κάτω από το σημείο της έγχυσης.

Είναι μια απολύτως ασφαλής θεραπευτική τεχνική, με την προϋπόθεση ότι εκτελείται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, γεγονός που εξασφαλίζει την τήρηση των απαραίτητων συνθηκών υγιεινής, τη σωστή εφαρμογή της μεθόδου εκεί που πρέπει και όταν ακριβώς χρειάζεται καθώς και τη χρήση των κατάλληλων για την κάθε περίπτωση φαρμακευτικών ουσιών.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Είναι μια αποδεδειγμένα αποτελεσματική θεραπεία, κυρίως όταν επιδιώκουμε να επιτύχουμε συγκεκριμένη θεραπευτική δράση τοπικά, χωρίς να προκαλέσουμε αυξημένες συγκεντρώσεις φαρμάκου στη συστηματική κυκλοφορία του οργανισμού. Αποφεύγουμε έτσι τις συνηθισμένες και πολύ ενοχλητικές παρενέργειες των κλασσικών αναλγητικών φαρμάκων, όπως για παράδειγμα των αντιφλεγμονωδών δισκίων.

ΟΦΕΛΗ

Η Μεσοθεραπεία εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια σε εξελιγμένες ευρωπαϊκές χώρες για αισθητικούς λόγους αλλά και για την αντιμετώπιση του πόνου, κυρίως σε σχέση με μυοσκελετικά προβλήματα. Η κλινική εμπειρία αλλά και ένας σημαντικός αριθμός μελετών έχουν δείξει πως η μεσοθεραπεία βοηθά σημαντικά στη μείωση του οξέος και χρόνιου πόνου, σε ασθενείς που υποφέρουν από ενοχλήσεις στον αυχένα και στη μέση, πόνους στις αρθρώσεις, στους μύες καθώς και στους τένοντες.